Odbornici SO Bosilegrad dali saglasnost za vraćanje naziva Gimnazije „Kneginja Marija Luiza“

Na XXI sednici Skupštine opštine Bosilegrad usvojeni su završni račun budžeta za 2022. godinu i godišnji program zaštite, uređenja i korišćenja poljoprivrednog zemljišta. Usvojena je odluka o formiranju komisije koja će se baviti izradom programa za period od 2024. do 2028. godine i odluka o mreži osnovnih škola i predškolskih ustanova, javlja NRTV-Bosilegrad.

Odbornici lokalnog parlamenta dali su saglasnost na odluku Školskog odbora Gimnazije u Bosilegradu o vraćanju prvobitnog naziva „Kneginja Marija Luiza“.

„Sledeći korak je odobrenje Ministarstva prosvete Republike Srbije, koje ćemo, nadam se, dobiti do kraja avgusta, odnosno pre početka nove školske godine“, izjavio je Stefan Stojkov, predsednik Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine.

Na sednici su izglasane odluke o davanju ovlašćenja predsedniku opštine da potpiše Trilateralni ugovor i o formiranju Komisije za davanje na korišćenje ili otuđenje nepokretnosti koje su u javnoj svojini opštine Bosilegrad.

Na kraju zasedanja predsednik opštine Vladimir Zaharijev osvrnuo se aktuelne projekte među kojima su opremanje rekonstruisane predškolske ustanove „Dečja radost“, radovi na objektu za socijalno ugrožena lica, povezivanje novoizgrađenog objekta na lokaciji Gradište na električni i vodovodni sistem, asfaltiranje puta od Gornjeg Tlamina prema selu Karamanica i 5 km puta prema Surdulici.

„Uskoro će početi povezivanje određenog broja domaćinstava u selu Mlekominci na vodovod, a od septembra bi, nakon obavljenog tendera, trebalo da počnu i radovi na sistemu vodosnabdevanja u selu Resen“, kazao je Zaharijev i dodao da se u narednih mesec dana očekuje poseta ministarke zdravlja Danice Grujičić bosilegradskom Domu zdravlja.

Zaharijev je pozvao meštane i goste opštine da 1. jula posete međunarodni sabor Slavče, dok će 24. juna na praznik Svetih apostola Vartolomeja i Varnave biti održan sabor na tromeđi sela Gložje, Gornja Lisina i Gornja Ljubata.

J.P.

Izvor i foto: NRTV-Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar