VIDEO: Autohtone rase u fokusu naučnog simpozijuma

“Ovo su životinje koje su adaptirane na ove prostore, otporne su na bolesti, veoma skromne u svojim prohtevima i jednog dana možda će to biti lek upravo za sve one druge životinje koje su sve te osobine izgubile”, izjavljuje za FAR prof. dr Dragiša Trailović, opisujući značaj autohtonih rasa tokom održavanja četvrtog po redu naučnog simpozijuma “Zaštita agrobiodiverziteta i očuvanje autohtonih rasa domaćih životinja”.

Simpozijum je održan u Dimitrovgradu od 29. juna do 1. jula u organizaciji Fakulteta veterinarske medicine iz Beograda i Opštine Dimitrovgrad. Učestvovalo je više od 40 naučnih radnika iz Srbije, Severne Makedonije, Hrvatske, i Crne Gore, a svoje radove su predstavili i učesnici iz Slovenije i Bugarske.

FAR je o značaju genetičkih resursa domaćih životinja i skupova poput ovog pitao učesnike simpozijuma.

Produkcija: Udruženje Emblema – FAR TV
2023.

Projekat “Bugarska zajednica, sloboda govora i multikulturalnost kroz medijsku prizmu – TV serija” se finansira sredstvima Bugarske pomoći za razvoj”

Проектът „Българска общност, свобода на словото и мултикултурализъм през медийната призма – ТВ сериал“ се финансира със средства по Българската помощ за развитие

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar