Opštini Dimitrovgrad podrška za realizaciju projekta poboljšanja bezbednosti saobraćaja implementacijom novih pametnih solarnih autobuskih stajališta

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić uručio je u Kuli predstavnicima 11 gradova i opština ugovore u okviru programa podrške, kroz koje je resorno ministarstvo izdvojilo 100 miliona dinara za pomoć u primeni inovativnih rešenja u oblasti saobraćaja, kako bi se bezbednost građana podigla na viši nivo.

Opštini Dimitrovgrad su po ovom Javnom pozivu dodeljena novčana sredstva u iznosu od 422.951,92 dinara za realizaciju projekta pod nazivom „Poboljšanje bezbednosti saobraćaja implementacijom novih pametnih solarnih autobuskih stajališta na teritoriji opštine Dimitrovgrad“.

Ispred Opštine Dimitrovgrad dodeli ugovora je prisustvovala Tamara Milošev, član Opštinskog veća, saopšteno je iz lokalne samouprave.

Pored Dimitrovgrada, podršku u okviru ovog programa dobili su Kikinda, Boljevac, Apatin, Sombor, Vladičin Han, Kraljevo, Blace, Subotica, Vlasotince i Kula.

Zahvaljujući ovim sredstvima, uz novac koji će uložiti same opštine i gradovi, između ostalog, biće postavljene kamere za prepoznavanje registarskih tablica, table za merenje brzine, instalirana svetlosna signalizacija, sistem za merenje vozila u pokretu i drugo kako bi se osigurala veća bezbednost građana, a pre svega dece, kazao je ministar Vesić.

Izvor: Opština Dimitrovgrad / srbija.gov.rs

Foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Latest comment
  • Mora da avtobusite ne stoju jer nesu pametna stajalista. Za kvo ce ni pametna stajalista ka avtobusi ne stoju na stanice nego koj znaje kude ce otidu teja pare

Ostavi komentar