U Dimitrovgradu otvoren evropski kup za mlade u stonom tenisu

U hali u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu sinoć je zvanično otvoren evropski kup u stonom tenisu za mlade uzrasta od 13 do 15 godina starosti.


Čast da otvori turnir pripala je predsedniku Skupštine opštine Dimitrovgrad Zoranu Đurovu.

“Zamolio bih vas da pozdravimo Stonoteniski savez Srbije koji je u Opštini Dimitrovgrad, Stonoteniskom klubu “Caribrod” i Turističkoj organizaciji “Caribrod” prepoznao ozbiljne i stabilne partnere i dodelio nam organizaciju jednog ovakvog takmičenja. Posebno bih se zahvalio učesnicima iz svih 15 zemalja koji će se nadmetati na ovom turniru i koji će nekoliko dana boraviti u našem gradu i želim im da naprave dobre sportske rezultate”, kazao je Đurov.

Direktor Turističke organizacije “Caribrod” Vasil Andrejev je pozdravio sve učesnike i poželeo im srdačnu dobrodošlicu.

“Dimitrovgrad je jedno malo mesto sa velikom dušom i mi ćemo se potruditi da nakon zavreštka ovog turnira ponesete lepe utiske iz našeg grada. Nadam se da ćemo u ovih pet dana koliko traje ovo nadmetanje uživati u vašim sposobnostima, družiti se i učiti od vas. Želim svima vama puno uspeha u takmičenju i da se dogodine opet vidimo u Dimitrovgradu”, rekao je Andrejev.


Opštinski većnik Slavoljub Manoilov se zahvalio Stonoteniskom savezu Srbije na svemu što je uradio za stoni tenis u Dimitrovgradu.

“Očekujem da se tokom trajanja turnira lepo družite i zabavite, a mi ćemo kao gledaoci uživati u vašim igrama i na kraju neka najbolji pobedi”, istakao je Manoilov.


Na turniru koji će trajati do 24. septembra učestvuju reprezentacije: Austrije, Danske, Nemačke, Luksemburga, Rumunije, Švajcarske, Hrvatske, Engleske, Mađarske, Irske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Crne Gore i Srbije.

Organizator događaja je Stonoteniski savez Srbije uz podršku Stonoteniskog kluba “Caribrod”, Turističke organizacije “Caribrod”, Sportskog saveza Caribrod i Opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar