Usvojene odluke o dodeli opštinske nagrade i priznanja povodom praznika Opštine Dimitrovgrad

Na XXX sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad usvojene su odluke o dodeli opštinske nagrade i priznanja povodom praznika Opštine Dimitrovgrad – Roždestva Presvete Bogorodice – Male Gospojine, koji se obeležava 21. septembra.


Opštinska nagrada biće dodeljena Biljani Mihajlović za zalaganje i postignute izuzetne rezultate u obrazovanju dece od I do IV razreda. Nosioci opštinskih priznanja su fondacija “Veruj – život je lep” iz Novog Sada, Generalni konzulat Republike Bugarske u Nišu, fondacija “Humana srca”, Udruženje penzionera Opštine Dimitrovgrad i Stonoteniski klub “Caribrod”. Nagrada i priznanja biće uručena na svečanoj sednici u četvrtak, 21. septembra od 12:00 sati u velikoj sali Centra za kulturu.


Na sednici lokalnog parlamenta usvojene su odluke o konverziji potraživanja Opštine Dimitrovgrad po osnovu javnih prihoda u kapital akcionarskog društva „Tigar“ AD Pirot, o izmeni odluke o pružanju stambene podrške na teritoriji opštine, kao i o izmeni i dopuni odluke o unapređenju položaja i kvaliteta života mladih u 2023. godini.


Odbornici su na zasedanju usvojili odluku o utvrđivanju ekonomske cene programa vaspitanja i obrazovanja u Predškolskoj ustanovi „8. septembar“ za ovu radnu godinu, a usvojene su i izmene Programa za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruralnog razvoja za opštinu Dimitrovgrad u 2023.

Snimak sednice možete pogledati na zvaničnom sajtu Opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar