U Dimitrovgradu završen evropski kup za mlade u stonom tenisu

U hali u Sportskom centru Park u Dimitrovgradu sinoć je zvanično završen evropski kup u stonom tenisu za mlade uzrasta od 13 i 15 godina starosti. Na turniru, koji je održan od 20. do 24. septembra učestvovalo je 15 reprezentacija.

U ekipnoj konkurenciji kod devojčica do 13 godina najbolja je bila prva ekipa Mađarske, drugo mesto pripalo je Švajcarskoj, a treće drugoj ekipi Mađarske. Kod devojčica do 15 godina pobednik je bila prva ekipa Mađarske, drugo mesto osvojila je druga ekipa Mađarske, a treća je bila Srbija.

U ekipnoj konkurenciji kod dečaka do 13 godina prva je bila ekipa Engleske, druga je bila Rumunija, a treća Danska, dok je kod dečaka do 15 godina prvo mesto zauzela reprezentacija Crne Gore, drugo je pripalo Danskoj, a treće Srbiji.

U pojedninačkoj konkurenciji kod dečaka do 15 godina prvi je bio Jakša Krivokapić iz Crne Gore, a kod devojčica do 15 godina najbolja je bila Nina Škerbinc iz Austrije, Kod dečaka do 13 godina zlatnu medelju osvojio je Kacper Pivovar iz Engleske, a kod devojčica do 13 godina Lizet Fazekaš iz Mađarske.

Na turniru su učestvovale reprezentacije Austrije, Danske, Nemačke, Luksemburga, Rumunije, Švajcarske, Hrvatske, Engleske, Mađarske, Irske, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Slovačke, Crne Gore i Srbije.

Organizator događaja je Stonoteniski savez Srbije uz podršku Stonoteniskog kluba “Caribrod”, Turističke organizacije “Caribrod”, Sportskog saveza Caribrod i Opštine Dimitrovgrad.

A. Todorov

Foto: Uroš Eleković / Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar