VIDEO: Počinje realizacija projekta “Migratnska kriza i deponije”, opština subvencioniše kupovinu udžbenika za osnovce

Na drugoj sednici Privremenog organa Opštine Dimitrovgrad održanoj danas, razmotreno je dvadesetak tačaka. Na konferenciji za medije predsednik Privremenog organa Vladica Dimitrov je, između ostalog rekao, da je razmotreno rešenje o finansiranju programa Lovačkog udruženja “Vidlič”.

Dimitrov je istakao je sa udruženjem lovaca potpisan ugovor o realizaciji važnog projekta za bezbednost u opštini pod nazivom “Migrantska kriza i deponije”, koji opština finansira sa 1.590.000 dinara, a realizuje lovačko udruženje. Program predviđa stalni nadzor lovišta, odnosno uočavanje kretanja migranata radi sprečavanja eventualnih šteta koje oni mogu da prouzrokuju.

Prema rečima Dimitrova, za realizaciju ovog projeka biće angažovana stručna i lovočuvarska služba udruženja lovaca, predstavnici mesnih zajednica i sela. Pripadnicima MUP-a će se javljati lokacije na kojima su migranti uočeni, čime će se sprečavati štete koje mogu pričiniti. Pored toga, kako je kazao Dimitrov, osoblje angažovano na projektu će locirati i mini deponije koje nastaju od strane migranata, a sve u cilju zaštite životne sredine, turističkih potencijala i lovišta. Dodao je da je u prethodnom periodu bilo puno pritužbi lovaca i lokalnog stanovništva koji imaju imanja u okolnim selima da im se ona uništavaju, a migranti često puta obijaju kuće da bi u njima prenoćili.

Na sednici Privremenog organa usvojen je i pravilnik o subvencionisanju nabavke udžbenika za učenike osnovne škole “Hristo Botev”. U rebalansu budžeta, kako je naglasio Dimitrov, planirana su sredstva za pomoć roditeljima koji su kupili udžbenike.

“Od ponedeljka Služba dečije zaštite u lokalnoj samoupravi će primati njihove zahteve. Dovoljno je da svaki od roditelja donese potvrdu da je dete učenik osnovne škole, ličnu kartu i žiro račun na koji opština treba da uplati sredstva, Za učenike od 1. do 4. razreda biće isplaćeno 6 hiljada dinara po đaku, a za učenike od 5. do 8. razreda 12 hiljada dinara”, rekao je Vladica Dimitrov.

Pogledajte izjavu predsednika Privremenog organa u celosti.

Snimatelj i montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2023

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar