Učenice iz Pirota i Dimitrovgrada idu na Republičku smotru recitatora

Dve učenice iz Pirota i jedna iz Dimitrovgrada osvojile su prvo mesto u svojim kategorijama na Okružnoj smotri recitatora Pirotskog okruga, čime su se plasirale na 55. Republičku smotru koja će se održati u Valjevu.

Na smotri recitatora, koja se 6. aprila održala u Babušnici, učestvovali su đaci iz Pirota, Babušnice, Bele Palanke i Dimitrovgrada, a koji su se takmičili u 3 kategorije – mlađi, srednji i stariji uzrast.

U mlađem uzrastu prvo mesto osvojila je Vasilija Janjić iz Pirota pesmom „Baba Dara iz Stragara“ Dobrice Erića, drugo mesto pripalo je Andreju Durmiševiću iz Bele Palanke, koji je izveo pesmu „Najgori tata u gradu“ Nedeljka Popadića, dok je treće mesto osvojila takođe Belopalančanka Sara Popović, sa pesmom „Zauvek dete“ Tode Nikoletić.

Elena Ognjanov iz Dimitrovgrada je pesmom „Običnim rečima rečeno“ Biljane Stanojević osvojila prvo mesto u srednjem uzrastu i plasman na republičku smotru, na drugom mestu našao se Rastko Đorđević iz Pirota izvodeći „Najmuškiju pesmu“ Miroslava Antić, a treće mesto pripalo je Veljku Stojanovu iz Dimitrovgrada, koji je izrecitovao pesmu „Truba“ Vlade Stoiljkovića.

U starijem uzrastu prvo mesto ostvarila je Doroteja Tošić iz Pirota pesmom „Ne diraj mi majku“ Jelene Milenković, drugo mesto takođe Piroćanka Kristina Gocev pesmom „Nesporazum“ Elizabete Georgiev, dok je treće mesto osvojila Anastasija Bišković iz Bele Palanke, sa pesmom „Ustanak svitaca“ Ognjenke Lakićević.

Recitatore je ocenjivao stručni žiri u sastavu – Milica Filić, glumica Narodnog pozorišta u Nišu, Aleksandar Janjušević, dečji pisac iz Kragujevca i Aleksandar Krstić, glumac Narodnog pozorišta u Nišu.

Lj. F.

Foto: Biblioteka Detko Petrov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar