“Omladinski stadion” u Pirotu zvaće se po Svetislavu Pešiću

Mesto na kome je počeo da igra košarku Svetislav Kari Pešić – “Omladinski stadion” u Pirotu, ubuduće će se zvati upravo po proslavljenom košarkaškom treneru i aktuelnom selektoru Srbije.

Odluku o promeni naziva objekta za sport i fizičku kulturu doneli su gradski većnici u Pirotu, a ona će morati i da se usvoji na narednoj sednici Skupštine grada Pirota.

“Omladinski stadion” sadrži terene za rukomet i košarku i godinama je bio dom pirotskih košarkaša, a tu je svoje prve košarkaške korake 1960-ih godina imao baš Svetislav Pešić.

Upravo je on bio među zaslužnima za njegovu obnovu pre 15 godina, pa se nakon rekonstrukcije koristio i za razne koncerte i manifestacije, a tokom zime se na terenima postavlja i klizalište.

Pirotski trener je igračku karijeru počeo u Pirotu, igrao je u Partizanu i sarajevskoj Bosni, a kao trener reprezentaciju Jugoslavije vodio je do svetskog zlata u Indijanapolisu 2002. godine, sa kojom je bio i šampion Evrope godinu dana ranije.

Vodio je i juniore Jugoslavije u Bormiju do svetskog zlata 1987. godine, titulu šampiona Evrope doneo je i Nemačkoj1993. godine, a sa reprezentacijom Srbije osvojio je bronzanu medalju na poslednjem Svetskom prvenstvu.

Lj. F.

Foto: Ljubomir Filipov

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar