a
 

Vladica Dimitrov pozvao organizacije i ustanove da dostave predloge za nagrade i priznanja povodom praznika opštine Dimitrovgrad

Povodom praznika opštine Dimitrovgrad 21. septembra, Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad pozvao je putem saopštenja sve institucije i organizacije da dostave svoje predloge za opštinsku nagradu i priznanja, najkasnije do 10. septembra. Predlozi moraju biti obrazloženi i dokumentovani na način koji pruža dovoljno elemenata za odluku i biće razgledani od strane Komisije za dodelu opštinske nagrade i priznanja.

„Opštinske nagrade i priznanja biće dodeljena za ostvarenja koja su na odgovarajući način priznata i postala dostupna javnosti za izuzetne rezultate u svakodnevnom rešavanju privrednih, komunalnih, stambenih, zdravstvenih, prosvetnih, kulturnih, umetničkih, sportskih i drugih delatnosti.

Nagrade i prizanja se dodeljuju pojedincima, preduzećima, ustanovama, organizacijama, udruženjima, mesnim zajednicama, državnim organima, grupi građana i drugim zainteresovanim organima – organizacijama, kao i naučnim, kulturnim i drugim radnicima koji su dali svoj doprinos za razvoj ili afirmaciju opštine Dimitrovgrad“, navodi se u saopštenju.

Konačnu odluku o nagradama i prizananjima donosi Skupština opštine Dimitrovgrad.

 A. Todorov

Foto: Slaviša Milanov

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar