a
 

Projekat „Unapređenje rada Đačkog parlamenta u Gimnaziji ‘Sv. Kirilo i Metodije’ u Dimitrovgradu“ nastavljen susretom učenika sa inženjerom elektrotehnike Nebojšom Videnovim

U Edukativno-obrazovnom centru u Dimitrovgradu u subotu je u organizaciji Centra za održivi razvoj “Prospera” održana još jedna u nizu aktivnosti u okviru projekta „Unapređenje rada Đačkog parlamenta u Gimnaziji ‘Sv. Kirilo i Metodije’ u Dimitrovgradu“. Reč je o susretu predstavnika Đačkog parlamenta sa Nebojšom Videnovim, inženjerom elektrotehnike iz Dimitrovgrada, koji živi i radi u Beogradu.

“Naša namera je bila da upoznamo članove i aktiviste Parlamenta sa jednim uspešnim mladim čovekom koji potiče iz ovih krajeva i koji je i sam bio učenik dimitrovgradske Gimnazije, a danas je zaposlen u američkoj firmi Toptal”, kaže Predrag Savićević, predsednik Udruženja “Prospera”.

Prema njegovim rečima, osnovna ideja predavanja i radionice jeste da kroz priču o ličnom i profesionalnom iskustvu predavača, učenici dođu do saznanja o veštinama koje kao mladi lideri treba da izgrade kako bi uspešno učestvovali u radu Parlamenta i doprineli njegovom što boljem funkcionisanju, ali i jednog dana uspešno gradili sopstvene karijere.

Akcenat predavanja je na osobinama koje treba da poseduju i razvijaju lideri i njihovim ulogama u bilo kojoj organizaciji, ali su, pored saznanja i iskustva koja se stiču na putu profesionalnog razvoja, izuzetno bitni i ostali aspekti razvoja mladog čoveka za vreme školovanja, što je takođe jedna od tema susreta, ističe Nebojša Videnov.

“Za vreme gimnazijskih dana koje sam sa prijateljima proveo u Dimitrovgradu, trudili smo se da ispunimo vreme i na različite načine budemo socijalno aktivni – organizovali smo pozorišne predstave, radio-emisije, radili na uređivanju časopisa…”, seća se Videnov.

Mladi treba da budu svesni da imaju priliku da nešto urade i da nešto promene, i važno je da se na ovom okupljanju čuju i njihove ideje i mišljenja, viđenja mogućnosti koje imaju i problema sa kojima se suočavaju, naglašava.

Podsetimo, u okviru pomenutog projekta Centar za održivi razvoj “Prospera” organizovao je i studijsko putovanje u Bolonju za učenike Gimnazije “Sv. Kirilo i Metodije”, a krajem prethodnog meseca predstavljen je i film nastao kao razultat datog putovanja. Projekat finansira Opština Dimitrovgrad u okviru Konkursa podrške mladima u opštini Dimitrovgrad za 2017. godinu.

D. Jelenkov

Foto: Dijana Jelenkov

Tekst je deo projekta „Građanski servis i manjinska zajednica“ koji se sufinansira sredstvima Opštine Dimitrovgrad u okviru medijskog konkursa za 2017. godinu.

Stavovi izneti u podržanom medijskom projektu nužno ne izražavaju stavove organa koji je dodelio sredstva.

Bez komentara

Ostavi komentar