a

Sednica SO Dimitrovgrad 27. juna

XXXI sednica Skupštine opštine Dimitrovgrad biće održana u četvrtak, 27. juna, sa početkom u 9:00 časova.

Pred odbornicima će se naći 14 tačaka, među kojima Odluka o konsolidovanom završnom računu budžeta opštine za 2018. godinu i predlog Poslovnika Skupštine opšine. Na dnevnom redu su i predlozi Odluka o Opštinskom veću, o organizaciji Opštinske uprave opštine Dimitrovgrad i o javnoj raspravi.

Pored predloga Odluke o javnom linijskom prevozu na teritoriji opštine, na dnevnom redu zasedanja je i set mera iz oblasti agrara – predlozi Programa podrške za sprovođenje poljoprivredne politike i politike ruranog razvoja, Pravilnika za dodelu podsticajnih sredstava za realizaciju mera ruralnog razvoja, Pravilnika o dodeli regresa za reproduktivni maerijal (veštačko osemenjavanje) i Pravilnika o podsticaju kontrole plodnosti poljoprivrenog zemljišta.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar