a

Opština Dimitrvgrad odredila prostor za šetnju pasa

Želeći da udovolji sve češćim zahtevima vlasnika pasa u Dimitrovgradu, koji se žale da nemaju gde da šetaju svoje kućne ljubimce i da se na prostorima u gradu pojavljuju čak i otrovni mamci od kojih psi umiru, opština Dimitrovgrad odredila je prostor za tu namenu.

Reč je o površini od 500 kvadratnih metara, neposredno pored gradske pijace. Prostor za šetnju pasa će na osnovu odluke Opštinskog veća urediti Javno preduzeće „Komunalac“ i na njemu će uskoro biti moguća šetnja kućnih ljubimaca na bezbedan način.

Slobodan Aleksić

Foto: pixabay.com

Napisao/la

Iako rođen u Pirotu 1955. godine, svojim rodnim mestom smatra Dimitrovgrad (Caribrod), gde je proveo detinjstvo i završio osnovnu školu i gimaziju. Filozofski fakultet diplomirao u Beogradu. U novinarstvu od novembra 1982. godine, najpre u Beogradu 202, zatim u Radio Boru, pa na kratko u Studiju B, da bi od avgusta 1984. godine poceo da radi u Beogradskoj hronici, kasnijem Beogradskom TV programu. Od leta 1987. u Radio Jugoslaviji, a u Televiziju Beograd vraća se decembra 1995. Trenutno radi kao novinar na sajtu RTS-a. Osim na radiju i televiziji, sarađivao i u novinama, nedeljnicima i periodičnicima: “Danas”, “Vreme”, “Republika” na srpskom i “Balkanite”, “Bratstvo” i “Most” na bugarskom jeziku. Radio i na filmu i oko filma i bio jedan od pokretača i mentora radionice antropološkog dokumentarnog filma “Pametnik”, koja se održala na Staroj planini 2008. i 2009. i u Kanjiži 2010. godine. Priredio 2003. godine knjigu “Beskompromisni Dudov” u izdanju Doma kulture “Studentski grad”, koja govori o životnom putu i filmskoj poetici Zlatana Dudova, velikana sedme umetnosti.

Bez komentara

Ostavi komentar