a

KUD “Caribrod” na “Vurdijadi 2019”

Kulturno–umetničko društvo “Caribrod” će u subotu, 19. oktobra, nastupiti na tradicionalnoj gastro–turističkoj manifestaciji “Vurdijada 2019” u Babušnici.

Kako je izjavio za portal FAR umetnički rukovodilac KUD-a Dalibor Gligorov, treći ansambl nastupiće sa “Šopskim igrama” i “Igrama iz Caribrodskog kraja”, koreografijama koje su nedavno oduševile ljubitelje folklora na festivalu u grčkom letovalištu Paralija.

This image has an empty alt attribute; its file name is 362-1024x683.jpg

Dan pre svečanog otvaranja manifestacije, 18. oktobra u 20:00 časova u Sportskom centru u Babušnici, biće održan koncert Ivane Selakov, poznate srpske pop-folk pevačice. I ove godine vlada veliko interesovanje za ovaj događaj, a u pripremi vurde i jela nacionalne kuhinje takmičiće se više od 150 učesnika.

Promoteri ovogodišnje “Vurdijade” su Nenad Gladić i Saša Mišić, organizator je Turistička organizacija Babušnice, a pokrovitelji SO Babušnica i Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija.

Teodora Petrov

Foto: Stefan Pavić / Fejsbuk stranica Turističke organizacije Babušnica

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar