VIDEO: Dimitrov – Pet miliona evra za rekonstrukciju regionalnih puteva u opštini Dimitrovgrad

U cilju unapređenja postojeće putne mreže koja povezuje autoput, lokalne i regionalne centre i podizanja nivoa opšte bezbednosti drumskog saobraćaja, juče su u Gradskoj upravi Pirot potpisani ugovori za rehabilitaciju postojećih državnih puteva u zoni novoizgrađenog istoćnog kraka Koridora 10.

Potpisivanju ugovora između direktora JP “Koridori Srbije” Zorana Babića i predstavnika kompanije “Trejs”, koja će realizovati ovaj projekat, prisustvovao je i predsednik opštine Dimitrovgrad Vladica Dimitrov. U izjavi za medije u Dimitrovgradu Dimitrov je rekao da se radi o investiciji vrednoj blizu 20 miliona evra, od kojih će oko 5 miliona evra biti izdvojeno za rekonstrukciju regionalnih putnih pravaca na teritoriji dimitrovgradske opštine.

This image has an empty alt attribute; its file name is 384-1024x683.jpg

Predsednik opštine ističe da će u potpunosti biti rekonstruisana deonica regionalnog puta od čvora Dimitrovgrad kroz selo Lukavica do ukrštanja sa lokalnim putem za selo Verzar, biće asfaltirane deonice od Boljevske bare do Slavinje i od sela Smilovci do Prtopopinskih vodenica, a obaviće se i rekonstrukcija puta od Prtopopinskih vodenica do sela Izatovci. Dodaje da je planirana i rekonstrukcija puta od čvora Sukovo do Poganovskog manastira, kaja je, kako kaže, bitna za opštinu Dimitrovgrad jer će se na taj način otvoriti pristup kanjonu reke Jerme, Poganovskom manastiru i čitavom području sela Trsnki Odorovci.

Dimitrov napominje da će pre početka asfaltiranja deonice kroz Lukavicu biti rekonstruisana vodovodna mreža i napravljeni propusti za kanalizaciju za sva domaćinstva u tom naselju koja se nalaze iznad puta.

Detaljnije o ovoj temi govori Vladica Dimitrov, predsednik opštine Dimitrovgrad.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
februar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar