Gojković sazvala sednicu Skupštine Srbije za utorak

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković izjavila je da je za sutra sazvala prvu sednicu Skupštine Srbije u vreme vanrednog stanja.

Na dnevnom redu su potvrđivanje uvođenja vanrednog stanja i odredbi donetih tokom vanrednog stanja.

Ona je istakla da su svi poslanici pozvani na sednicu i da im je dostavljen materijal i da očekuje da sutra svi dođu, kao i da je obezbeđena oprema da bi se održala sednica u posebnim epidemiološkim okolnostima.

Gojković je rekla da će sutra svima biti izmerena temperatura, a posle toga uzeće maske. Ona je rekla da očekuje od svih poslanika da odgovorno pristupe svom poslu, prvenstveno da dođu i da na način primeren stanju u kojem se nalazi Srbija diskutuju o tačkama dnevnog reda.

“Neodgovorno je ponašati se kao da si sam, jer svako od nas nosi odgovornost za zdravlje čoveka pored kojeg se nalazi”, rekla je Gojković i dodala da želi da predstojeća sednica bude ozbiljna i da svako treba da ima u vidu da će reč poslanika slušati građani Srbije i da sve što izgovore ima težinu.

Ona je rekla da će svako moći da govori u predviđenom vremenu i da niko neće biti uskraćen.

Gojković je kazala da je u pripremi po relevantnim sajtovima parlamenta tražila da vidi način na koji su oni to rešili i da nije našla da negde 250 poslanika prisustvuje sednici i satima raspravlja.

“Mogu da kažem da ćemo po organizaciji ove sednice biti primer dobre prakse za buduća vanredna stanja”, rekla je Gojković.

Izvor: Fonet / N1

Foto: parlament.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar