VIDEO: Vladica Dimitrov – Još 13 novozaraženih u Dimitrovgradu

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i dalje je loša, registrovano je još 13 novozaraženih infekcijom Covid-19. Od današnjih urađenih 27 rentgenografija, 15 pacijanata su sa upalom pluća. Jutros je uzeto još 17 briseva koji su poslati na testiranje. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov ističe da je na današnjem sastanku u Pirotu dogovoreno da se pacijenti koji su pozitivni i kod kojih se pogoršava situacija da se direktno šalju u Niš, dok se ostalim pacijentima savetuje da sede kući i da uzimaju propisanu terapiju.

Pacijenti koji se nalaze na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu su u stabilnom stanju, a ista je situacija i sa dve osobe koje se nalaze u Nišu, dok je jedno lice u teškom stanju, kaže predesnik opštine.

On apeluje na ljude koji su pozitivni da kažu sve svoje kontakte u domaćinstvu, a ne da nekoga kriju, jer, kako kaže, to je krivično delo.

Prema njegovim rečima, ljudi u gradu uglavnom poštuju sve mere i prisutan je oprez jer se bolest i dalje širi. On još jednom apeluje na sve da nose maske i da drže distancu, kao i da bez preke potrebe ne izlaze iz kuće i naglašava da mora da prođe određeni vremenski period kako bi mere dale efekta.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža i foto: Stefan Pavić
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar