a

VIDEO: Vladica Dimitrov – Još 13 novozaraženih u Dimitrovgradu

Epidemiološka situacija u Dimitrovgradu i dalje je loša, registrovano je još 13 novozaraženih infekcijom Covid-19. Od današnjih urađenih 27 rentgenografija, 15 pacijanata su sa upalom pluća. Jutros je uzeto još 17 briseva koji su poslati na testiranje. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR rekao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Dimitrov ističe da je na današnjem sastanku u Pirotu dogovoreno da se pacijenti koji su pozitivni i kod kojih se pogoršava situacija da se direktno šalju u Niš, dok se ostalim pacijentima savetuje da sede kući i da uzimaju propisanu terapiju.

Pacijenti koji se nalaze na grudnom odeljenju Opšte bolnice u Pirotu su u stabilnom stanju, a ista je situacija i sa dve osobe koje se nalaze u Nišu, dok je jedno lice u teškom stanju, kaže predesnik opštine.

On apeluje na ljude koji su pozitivni da kažu sve svoje kontakte u domaćinstvu, a ne da nekoga kriju, jer, kako kaže, to je krivično delo.

Prema njegovim rečima, ljudi u gradu uglavnom poštuju sve mere i prisutan je oprez jer se bolest i dalje širi. On još jednom apeluje na sve da nose maske i da drže distancu, kao i da bez preke potrebe ne izlaze iz kuće i naglašava da mora da prođe određeni vremenski period kako bi mere dale efekta.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža i foto: Stefan Pavić
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
novembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov je rođen 1984. godine u Pirotu. Osnovnu i srednju školu završio u Dimitrovgradu i još iz srednjoškolskih dana interesuje se za žurnalistiku, pre svega za sportsko novinarstvo. Diplomirao na Filološkom fakultetu (odsek bugarska filologija) na Univerzitetu “Sveti Kliment Ohridski” u Sofiji, gde je stekao zvanje profesora bugarskog jezika i književnosti. U okviru programa stručne prakse u periodu 2012-2013. godine radio na poslovima novinara-voditelja i prevodioca u radio-televiziji Caribrod u Dimitrovgradu, gde je stekao osnovna znanja iz oblasti radio i tv žurnalistike. U Narodnoj biblioteci “Detko Petrov” u Dimitrovgradu kao filolog bio angažovan na poslovima revizije knjiga. Piše novinarske članke i bavi se prevodilačkim poslom. Posebna interesovanja: književnost, sport, kultura, filmska umetnost, zaštita životne sredine, poljoprivreda, transgranična saradnja.

Bez komentara

Ostavi komentar