VIDEO: Dimitrov – Preminuo jedan korisnik Doma za stare, 5 pozitivnih na antigen testiranju

U Domu zdravlja od jutros urađeno 35 rentgenografija, od čega je 9 pneumonijav – 7 iz opšte populacije i 2 iz Doma za stare. Jedan korisnik Doma za stare preminuo juče, Petoro pozitivnih na antigen testiranju. Ovo je u telefonskom razgovoru za FAR istakao predsednik opštine Vladica Dimitrov.

Predsednik opštine kaže da je epidemiološka situacija u Dimitrovgradu nepromenjena u odnosu na juče, kao i da se u kovid ambulantu javilo 10-ak novih pacijenata sa simptomima temperature. Navodi da je danas kontrolisano 20-ak pacijenata sa upalom pluća, od kojih su 4 u pogoršanju, a ostali su, prema njegovim rečima, ili u poboljšanju ili u potpunosti izlečeni.

Danas je počela sa radom služba za podršku i pomoć u kući, a Dimitrov napominje, da trenutno nema podatke koliko ljudi se je obratilo ovoj službi, ali da će sutra, kako kaže, imati više informacija o broju javljanja.

Broj telefona na koji građani koji su u izolaciji mogu da kontaktiraju Opštisnku službu za podršku i pomoć u kući je 063 88 062 88.

Čujte detalje u izjavi Vladice Dimitrova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Montaža: Mikica Kostov
Foto: Stefan Pavić
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
decembar 2020

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar