Miholjski susreti sela i Krompirijada 24. septembra u selu Dojkinci

U subotu, 24. septembra u 10:00 časova u selu Dojkinci biće održani “Miholjski susreti sela”. Tim povodom FAR ja razgovarao sa Ivicom Veljkovićem, predsednikom mesne zajednice Dojkinci koji je kazao da će u okviru ovog događaja biti organizovana i tradicionalna šesta po redu manifestacija “Krompirijada 2022”.

“Očekujemo 30-ak izlagača iz svih sela Gornjeg Visoka. Želja nam je da se tog dana okupi što više ljudi iz ovih staroplaninskih sela i da se međusobno druže i razmene svoja iskustva, kao i da na neki način utičemo da ostanu na svojim vekovnim ognjištima” – kaže Veljković.

Prema njegovim rečima, u zabavnom delu programa nastupiće orkestar Aleksandra Vasova iz Dimitrovgrada, kao i Kulturno-umetničko društvo “Dukat” iz Pirota, a biće organizovane i sportske igre za decu i odrasle.

Organizotori su, kako kaže Veljković, pripremili nagrade za najukusniju staroplaninsku čorbu, staroplaninsku banicu i za najlepše ukrašen štand.

Manifestaciju je finansijski podržalo Ministarstvo za brigu o selu, a organizator je mesna zajednica Dojkinci pod pokroviteljstvom Grada Pirota.

A. Todorov

Foto: MZ Dojkinci

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar