Dom zdravlja u Dimitrovgradu dobio je nov ultrazvučni aparat za odeljenje ginekologije

Dom zdravlja u Dimitrovgradu dobio je nov ultrazvučni aparat za odeljenje ginekologije čija je vrednost 30.000 evra.

Direktor dimitrovgradske zdravstvene ustanove Robert Petrov kaže za FAR da je ova donacija od strane lokalne samouprave preko projekta Oportuniteta koje je raspisalo Ministarstvo pravde.

“U eri digitalizacije i napretka tehnologija trebalo bi što češće da zanavljamo kako medicinsku, tako i svu ostalu opremu. Ultrazvuk na ginekologiji je star 7 godina, a ovaj novi aparat će svakako značiti ginekologu u svakodnevnom radu što se tiče praćenja dijagnostike, patoloških stanja, kao i praćenja normalnih trudnoća” – rekao ja Petrov.

Specijalista ginekologije i akušerstva u Domu zdravlja Valentina Stanković ističe da nabavka jednog ovakvog aparata znači mnogo jer je, kako kaže, nezamisliva dijagnostika u 21. veku bez ultrazvuka kao savremene neinvazivne dijagnostičke procedure.

“Značaj je prvenstveno u preventivi, ali i u lečenju i praćenju patoloških stanja, a takođe ultrazvuk se koristi i u praćenju trudnica od prvog trenutka trudnoće pa sve do porođaja. Mislim da će ovaj novi ultrazvučni aparat osavremeniti rad u našem dispanzeru i ovim putem bih se zahvalila lokalnoj samoupravi i Ministarstvu pravde što su razumeli potrebu nešeg dispanzera i omogućili nam nabavku jednog ovakvog aparata” – navela je Stanković.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar