Projekat „Mladi lideri u turizmu”

U periodu od 19. do 22. novembra, u selu Preseka nadomak Babušnice, održan je kamp pod nazivom „Istraži i predstavi turističke potencijale“. Kamp je organizovan u okviru projekta „Mladi lideri u turizmu“ koji sprovodi Centar za razvojnu inicijativu „Bez granica“ u partnerstvu sa UG „Proaktiv tim 010“. Inicijativa je deo Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu 2 (ReLOaD2) koji finansira Evropska unija (EU), a sprovodi Program Ujedinjenih nacija za razvoj (UNDP).

Kampu je prisustvovalo 40 učenika i 6 nastavnika OŠ „Despot Stefan Lazarević“ iz Babušnice. Deca su kroz edukaciju, razgovor, fotografiju i boravak u ovom kraju imala priliku da upoznaju Zvonački kraj i njegove turističke potencijale.

Ovaj kamp je jedan od prvih koji su održani u renoviranom objektu škole osnovne škole „Bratstvo“, koja je zbog malog broja đaka i uređena tako da može da se koristi za različite aktivnosti. Deca koja su učestvovala u kampu će napraviti prezentaciju turističkih potencijala ovog kraja, koja će potom koristiti za privlačenje turista u ovaj kraj. S obzirom da deca malo vremena provode u prirodi i nisu upoznata sa lepotom i bogatstvom svoga kraja, ovaj kamp je podsticajan za njih koliko i za sveukupni turistički razvoj Babušnice. Od stručnih predavača iz oblasti geografije, turizma i fotografije, naučili su mnogo o potencijalu i lepoti Zvonačkog kraja, i ta znanja će iskoristiti da ponovo ožive boje svog kraja.

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar