VIDEO: Đurov o predstojećoj XXIII sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad

U susret predstojećoj XXIII sednici Skupštine opštine Dimitrovgrad, predsednik lokalnog parlamenta Zoran Đurov govorio je za medije detaljnije o tačkama koje će se naći na dnevnom redu.

Prema njegovim rečima u centru pažnje zasedanja biće usvajanje budžeta za 2023. godinu. Kako je naveo planirani budžet Opštine Dimitrovgrad za sledeću godinu je 757.345.000 dinara.

Na dnevnom redu naći će se i predlozi odluka o usvajanju Izveštaja o poslovanju budžeta opštine za period od 1. januara do 30. septembra ove godine, o lokalnim komunalnim taksama, o naknadama za korišćenje javnih površina, o visini naknada za usluge koje vrši Opštinska uprava opštine Dimitrovgrad za 2023. godinu, kao i o izmenama odluke o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vreme u organizacionim oblicima sistema lokalne samouprave – Opštine Dimitrovgrad.

Pred odbornicima na usvajanje biće i predlozi Rešenja o davanju saglasnosti na Program
poslovanja JP „Komunalac“ za 2023. godinu sa finansijskim planom icenovnikom usluga za sledeću godinu, o davanju saglasnosti na Program poslovanja Turističke organizacije „Caribrod“ sa finansijskim planom za 2023. godinu i cenovnikom roba i usluga. o davanju saglasnosti na Program rada Centra za socijalni rad za narednu godinu sa planiranim sredstvima za vršenje poslova socijalne zaštite iz nadležnosti Opštine u 2023. godini, o davanju saglasnosti na Plan i program rada sa finansijskim planom Narodne biblioteke „Detko Petrov“ za sledeću godinu, o davanju saglasnosti na Program rada Centra za kulturu sa finansijskim planom za 2023. godinu, o davanju saglasnosti na Program rada sa finansijskim planom Istorijskog arhiva Pirot za narednu godinu, kao i o davanju saglasnosti na Program rada – javna ovlašćenja i Finansijski plan Crvenog krsta Dimitrovgrad za 2023. godinu.

Zasedanje će biti održano u utorak, 20. decembra sa početkom u 10:00 časova,

O ovim i ostalim tačkama opširnije u izjavi Zorana Đurova.

Novinar: Aleksandar Todorov
Snimatelj: Stefan Pavić
Montaža: Mikica Kostov
Odgovorni urednik: Petar Videnov
Produkcija: FAR TV
2022.

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar