Osmaci polagali test iz srpskog odnosno maternjeg jezika

Od 21. do 23. juna svršeni osmaci polažu malu maturu. Budući srednjoškolci danas su polagali test iz srpskog odnosno maternjeg jezika. U četvrtak, 22. juna rešavaće test iz matematike, a u petak. 23. juna će polagati jedan od predmeta koji sami izaberu.

Roditelji će uvid u preliminarne rezultate imati od 8:00 časova 25. juna na portalu Moja srednja škola, na kojem će moći da podnesu i prigovor na rezultate završnog ispita tokom 25. i 26. juna.

Prema rečima direktorke osnovne škole “Hristo Botev” Milene Stavrov, završne ispite u ovoj obrazovnoj ustanovi polaže 55 malih maturanata. Što se tiče izbornog predmeta direktorka škole navodi da će 28 učenika polagati test iz geografije, 15 iz fizike, 9 iz biologije, 2 iz istorije i jedan iz hemije.

I ove godine lista želja moći će da se podnese putem portala Moja srednja škola, uz mogućnost neograničenih izmena i dopuna do 2. jula, a roditelji će od 8:00 časova 3. jula na portalu imati uvid u listu raspoređenih učenika po obrazovnim profilima i smerovima u srednjim školama. Za upis učenika u prvi razred srednjih škola u Srbiji za školsku 2023/2024. godinu, planirana su 75.853 mesta.

A. Todorov

Foto: arhiva FAR-a (Stefan Pavić)

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar