Koje pogodnosti nude penzionerske kartice

Podela penzionerskih kartica za koje se do sada prijavilo više od 730.000 penzionera je počela. Prva grupa može da ih preuzme u beogradskoj filijali PIO fonda, dok ostale penzionere, Fond će obaveštavati o terminima preuzimanja kartica, saopštava RTS.

Navodi se da će penzionerske kartice početi da se koriste od 1. oktobra, a penzionerima će omogućavati brojne pogodnosti i popuste prilikom plaćanja raznih roba i korišćenja usluga.

Apoteke su ponudile popuste i do 30 odsto, kažu nadležni, više od 400 preduzeća je već potpisalo ugovore sa Fondom penzijsko-invalidskog osiguranja, a još toliko je u pripremi.

“Sa preko 180 objekata apoteka smo potpisali ugovore. Naši penzioneri će imati i trgovinske lance, lance bele tehnike, ali razne muzeje, zoološke vrtove, tako da će biti jedan sveobuhvatan obim popusta”, rekao je direktor Fonda PIO Relja Ognjanović.

Pored popusta, oni čija je penzija do 40 hiljada dinara, moći će da skupljaju i bodove, na svakih 500 potrošenih dinara i na taj način besplatno dobiju robu ili uslugu. Prijava za penzionerske kartice nije vremenski ograničena, a svako ko jeste ili postane penzioner, uz ličnu kartu zahtev može da preda u filijalama fonda ili pošta širom Srbije.

A. Todorov (Izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar