a

Demokratska partija Bugara u Dimitrovgradu: “Mi nismo deo vladajuće većine, mi smo u opoziciji”

U Skupštini opštine Dimitrovgrad je ponovo formirana odbornička grupa Demokratske partije Bugara. O tome je odbornike i javnost obavestio Zoran Đurov, predsednik Skupštine, na samom početku današnje sednice. Ova partija na izborima održanim 2016. godine, osvojila je nešto više od 18% glasova u Dimitrovgradu i time dobila 6 odborničkih mesta. Međutim, dvoje odbornika su nakon toga odlučila da se priklone drugim političkim opcijama čime je prestalo postojanje odborničke grupe te partije.

Povodom formiranja nove odborničke grupe, izjavu za Internet portal FAR dao je Milisav Nikolov, šef odborničke grupe koja nosi naziv „Nebojša Ivanov – Caribrod za sve – Demokratska partija Bugara“ i pojasnio stav njegovih odbornika po pitanju načina učešća i glasanja u radu lokalnog parlamenta.

This image has an empty alt attribute; its file name is 338-1024x683.jpg

“Ovo je nova – stara odbornička grupa, jer mi smo imali i ranije odborničku grupu, ali pošto su nas dva odbornika napustila po starom poslovniku nismo imali mogućnost da postojimo kao posebna odbornička grupa. S obzirom da je došlo do promene Statuta i poslovnika SO Dimtitrovgrad, to nam je omogućilo da ponovo formiramo odborničku grupu. Mi ćemo se ponašati kao i do sada, glasaćemo po svojoj savesti, redovno ćemo dolaziti na sednice. Mi nekada glasamo, pogotovo kada je reč o temama koje su važne za oblast socijalne politike i poljoprivrede. Nekada glasamo protiv, nekada smo uzdržani, nekada ne glasamo uopšte jer nas niko ne konsultuje u vezi odluka. Kada se oni dogovore (skupštinska većina), zna se unapred kako će biti. Mi nismo u vladajućoj većini, mi smo u opoziciji.”

Na pitanje kakav će biti stav odborničke grupe po pitanju bojkota rada lokalnog parlamenta od strane dela opozicije, Nikolov je izjavio:

“Bez obzira što Zajedno za Srbiju kaže da su oni jedina opoziciona partija koja deluje na teritoriji opštine, ipak, mislim da njihovim nedolaženjem na sednice oni ne mogu biti opozicija, a građani su malo i zaboravili da oni postoje. Mislim da smo mi mali grad i da je bilo bolje da dolaze na sednice kako bi imali dve opozicione partije”, rekao je Nikolov.

Sergej Ivanov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Sergej Ivanov je rođen u Dimitrovgradu (Caribrodu) 1975. godine. Po zvanju je doktor veterinarske medicine sa završenim specijalističkim kursom iz oblasti zaštite životne sredine, organske proizvodnje i primene participatornih metoda u ruralnom razvoju. Osnivač je Prirodnjačkog društva „Natura Balkanika“, kao i Udruženja za razvoj organske proizvodnje „Biobalkan“. Od 2002. godine aktivno je učestvovao u sprovođenju mnogih projekata u oblasti ruralnog razvoja, a naročito u oblasti očuvanja autohtonih rasa. Tokom studentskih dana pisao je za „Nezavisne novine“ iz Banjaluke. Autor je brojnih radova o očuvanju genetičkih resursa, kao i nekoliko edukativnih filmova o autohtonim rasama. Sa suprugom i dvoje dece održava farmu magaraca i ovaca kraj Dimitrovgrada. Od 2018. godine radi kao novinar-saradnik portala FAR.

Latest comment
  • Niste vi nikakva opozicija nego podguzne muve koje pomažu vlast.

Ostavi komentar