a

Oprezno na putu zbog magle

Ovaj vikend nas očekuju i dalje niske temperature praćene maglom i poledicom u ranim jutarnjim časovima. Nadležni savetuju vozačima obavezno vezivanje pojasa, manju brzinu i poštovanje saobraćajne signalizacije.

Najbitnije je održavati rastojanje u smanjenim uslovima vidljivosti. Pri svakom zaustavljanju, obavezno treba upalititi sva četiri migavca kao i srednje svetlo zbog uočljivosti na putu. Na auto-putu i u zaustavnoj traci, treba staviti trougao i obući svetloodbojni prsluk.

“Traktoristi moraju da imaju žuto rotaciono svetlo. Molim vozače da strogo poštuju pravilo četiri sekunde u ovakvim uslovima. Dakle, kada vozilo ispred vas, ako ga uopšte vidite, prođe pored neke bandere, treba da prođu bar još četiri sekunde dok vi prođete pored te bandere” – izjavio je za RTS Damir Okanović iz Komiteta za bezbednost saobraćaja.

Takođe, Okanović naglašava da je bitno imati zimske gume, ne samo kada je na kolovozu sneg, led ili poledica, već i kada su niske temperature.

T. Petrov (izvor: RTS)

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar