a

Počela onlajn Likovna kolonija “Poganovski manastir 2020”

Zbog novonastale epidemiološke situacije, ovogodišnja 27. međunarodna likovna kolonija “Poganovski manastir 2020” održaće se onlajn. Prijavljeno je 11 umetnika – njih 8 je iz Srbije, a 3 iz susedne Bugarske.

This image has an empty alt attribute; its file name is 198-1024x683.jpg

Umetnici su dobili materijal potreban za stvaranje umetničkih dela, takođe i kataloge i slike sa prethodnih kolonija, kako bi se upoznali sa delima svojih kolega, rekao je za FAR Saša Kostov iz Centra za kulturu.

Učesnici ovogodišnje kolonije će nakon završetka radova imati obavezu da ih dostave dimitrovgradskoj galeriji, a građani će sledeće godine imati priliku da ih pogledaju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 199-1024x683.jpg

Izložbu slika nastalih u prošlogodišnjoj koloniji ljubitelji likovne umetnosti će moći da pogledaju sredinom oktobra, nakon postavke Perice Donkova, koja će biti otvorena u ponedeljak 21. septembra u okviru Dana opštine Dimitrovgrad.

Organizator kolonije „Poganovski manastir“ je Centar za kulturu – galerija „Metodi Meta Petrov“.

 T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar