a

Stojičić: U Babušnici 11 pozitivnih na antigenskom testu, Štab doneo protivepidemijske preporuke

Na teritoriji opštine Babušnica u poslednjih nekoliko dana povećan je broj osoba koje se javljaju u Covid ambulantu sa simptomima virusa Covid-19, rekla je za FAR predsednica te opštine Ivana Stojičić.

Stojičić kaže da je u prethodna 24 sata bilo 11 pozitivnih na antigenskom testu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 278-1024x683.jpg

“S obzirom na nepovoljnu epidemiološku situaciju, Štab za vanredne situacije opštine Babušnica dao je preporuke da sve ustanove organizuju rad od kuće, ukoliko to dozvoljava proces rada. Da se ukine rad pijace. Da se odlože sve vannastavne aktivnosti. Predložene mere određuju se na period od dve nedelje. Obrazovne ustanove će doneti posebne mere u dogovoru sa Školskom upravom u Nišu”, naglasila je predsednica opštine.

Ona je pozvala sve građane da budu odgovorni i da poštuju sve propisane mere, kako Opštinskog, tako i Republičkog Štaba za vanredne situacije, a u narednom periodu biće pojačan rad inspekcija na terenu kako bi se sprečilo širenje virusa.

T. Petrov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Teodora Petrov je rođena je 1995. godine. Osnovnu i srednju školu završila u Dimitrovgradu, nakon čega nastavlja školovanje na Univerzitetu u Kosovskoj Mitrovici. Diplomirani je profesor engleskog jezika i književnosti. Od malena se interesuje za strane jezike, voli fotografiju, pisanje i glumu. Za učestvovanje u pozorišnoj predstavi u čast Vilijama Šekspira dobila je nagradu, a sa kolegama sa Univerziteta napisala je i tekst za pozorišni komad koji je izveden na fakultetu u Kosovskoj Mitrovici. Prevodi sa engleskog, španskog i bugarskog na srpski jezik. Novinar-saradnik portala FAR od 2018. godine. Radi na poslovima novinara i prevodioca, veoma je pozitivna i voli timski rad.

Bez komentara

Ostavi komentar