Juniori “Mladosti” na korak od medalje na stonoteniskom turniru “Trofej Beograda 2022”

Juniori Stonoteniskog kluba “Mladost” iz Bosilegrada bili su na korak od osvajanja medalje na stonoteniskom turniru “Trofej Beograda 2022” koji je minulog vikenda održan u Sportskom centru Kovilovo u srpskoj prestonici.

Oni su u grupi savladali “Stak 2” sa 2:1 i “Novi Sad 2” sa 2:0 i kao drugoplasirani ušli u četvrtfinale gde su poraženi od juniorskih reprezentativaca Srbije Šepe i Ninkovića rezultatom 2:0. U ekipnom delu nadmetanja nastupili su i mlađi kadeti bosilegradskog kluba, ali bez uspeha.

U pojedinačnoj konkurenciji skoro svi stonoteniseri su prošli grupu osim trojice i plasirali se na glavnu tablu i izborili plasman među 64 i 32 najbolja takmičara.

“Želim da kažem da sam jako zadovoljan pruženom igrom i zalaganjem dece. Vrlo malo nam je falilo da donesemo medalju sa ovog prestižnog turnira gde je konkurencija bila izuzetno jaka. Ovako nešto dugo nisam video da apsolutno cela ekipa bodri one koji nastupaju, Mi smo jedna velika porodica”, rekao je trener mladih stonotenisera Nikola Taleski.

Na “Trofeju Beograda” učestvovalo je preko 400 stonotenisera iz zemlje domaćina takmičenja i iz nekoliko stranih država – Bahreina, Crne Gore, Severne Makedonije, Češke, Luksemburga i Bugarske.

A. Todorov

Foto: STK “Mladost” Bosilegrad

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar