Usvojen treći rebalans budžeta na XXII sednici SO Bosilegrad

Na XXII redovnoj sednici Skupštine opštine Bosilegrad 15. septembra usvojeno je svih 30 tačaka dnevnog reda, javlja NRTV – Bosilegrad.

Odbornici su usvojili predlog odluke o osnivanju javnog komunalnog preduzeća „Čistoća“ Bosilegrad. Pored dosadašnjih članova Komisije za rodnu ravnopravnost izabrana su i dva nova člana – Marina Vasev i Lidija Novkov. Zoran Zarev razrešen je dužnosti člana Školskog odbora OŠ “Georgi Dimitrov“, a na njegovo mesto imenovana je Blagica Petkov.

Na sednici je data saglasnost na odluku direktora PU “Dečja radost“ o formiranju vaspitnih grupa pripremno-predškolskog programa u ovoj radnoj godini, na predlog odluke o imenovanju Opštinskog saveta roditelja, kao i na odluku o korišćenju motornih vozila koja su u javnoj svojini opštine za prevoz učenika.

Odbornici su usvojili treći rebalans budžeta opštine Bosilegrad za 2023. godinu, izveštaje o radu i finansijske planove sa dopunama i izmenama opštinskih preduzeća i ustanova i Lokalni akcioni plan za unapređenje položaja migranata na teritoriji opštine do 2027. godine.

Na kraju sednice predsednik opštine Vladimir Zaharijev osvrnuo se na aktuelne projekte, kao i one koji su u planu.

„Od posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Bosilegradu marta meseca, izdvojeno je 2,4 mil. evra za pripremu i asflatiranje 2,5 km od Donjeg do Gornjeg Tlamina i asfaltiranje u dužini od 2 km od Gornjeg Tlamina do trafo-stanice u selu Karamanica. U toku su pregovori za asfaltiranje oko 1,4 km regionalnog puta ka selu Gornja Ljubata do mesta Dve reki. Takođe, zahvaljujući dogovoru sa državnim vrhom u toku su radovi na izgradnji linearne infrastrukture elektronskih komunikacija i postavljanju kablova za optički internet u dužini od 36 km od Besne kobile do Bosilegrada. Što se tiče opremanja prostorija renoviranog objekta PU “Dečja radost“, sredstva su obezbeđena, a planirano je da opremanje bude završeno do kraja oktobra. Paralelno se radi na opremanju turističkog objekta na lokalitetu Gradište što bi trebalo da bude gotovo u novembru, a u toku su i radovi na objektu socijalne zaštite za smeštaj starih, iznemoglih i ugroženih lica. Zahvaljujući ličnom dogovoru sa ministrom omladine i sporta Zoranom Gajićem, biće nam obezbeđen parket za sportsku halu, kako bi ovde mogla da se održavaju Balkanska i Evropska prvenstva. Ministarstvo rudarstva i energetike obezbedilo je sredstva za postavljanje led sijalica i po selima u našoj opštini, a moram da napomenem da je ovo ministarstvo kompletno finansiralo i projekat energetske efikasnosti zgrade Opštinske uprave”, izjavio je predsednik opštine Vladimir Zaharijev i dodao:

“Naselje Marinkovci je nedavno povezano na sistem za vodosnabdevanje Roda voda, a ostavljen je i krak od 1,3 km prema mahali Krs. Obezbeđena su sredstva i za izgradnju vodovoda u selima Resen i delu sela Mlekominci, koji bi trebao da bude završen na jesen sledeće godine. Takođe, preko projekta smo obezbedili sredstva za obnovu kilijne škole u selu Izvor u vrednosti od 1,3 mil. dinara. Uz finansijsku pomoć Nacionalnog saveta bugarske nacionalne manjine firmi „Bosil-metal“ i „Kabelnet“ iz Novog Sada, privatnika Nebojše Grigorova i advokata Dragana Davitkova iz Bosilegrada, opština je obezbedila besplatne udžbenike za 1. i 5. razred osnovne škole i 1. razred Gimnazije“, piše u informaciji NRTV-Bosilegrad.

Izvor i foto: NRTV – Bosilegrad

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar