Za energetsku sanaciju javnih objekata u 21 lokalnoj samoupravi 665 miliona dinara

Ministarka rudarstva i energetike Dubravka Đedović Handanović uručila je u Vrnjačkoj Banji ugovore za energetsku sanaciju objekata od javnog značaja u 21 lokalnoj samoupravi, među kojima je i Bosilegrad.

Navela je da će u sanaciju osnovnih i srednjih škola, upravnih zgrada, vrtića, domova kulture, domova zdravlja, sportskih objekata, postrojenja za preradu vode i javnog osvetljenja u lokalnim samoupravama koje su dobile sredstva na javnom pozivu biti uloženo ukupno 665 miliona dinara, od kojih je 400 miliona izdvojilo resorno ministarstvo.

Ona je rekla da će se, na primer, u Vrnjačkoj Banji raditi sanacija osnovne škole, jedne od ukupno 10 škola iz ovog javnog poziva, dok će u Raškoj biti uređen Dom zdravlja, u Vladičinom Hanu Dom kulture, u Leskovcu i Užicu vrtić, a u Bosilegradu javno osvetljenje.

Ministarka je istakla da se ulaganjima u povećanje energetske efikasnosti u rekonstruisanim javnim objektima smanjuje potrošnja energije za 20 do 50 odsto i bolje štiti životna sredina.

Đedović Handanović je podsetila na to da je kroz prethodne javne pozive energetski sanirano 145 objekata u 145 lokalnih samouprava i uloženo približno 2,7 milijardi dinara.

Prema njenim rečima, resorno ministarstvo će nastaviti da podržava ovakve projekte i ulagati u energetsku efikasnost kako javnih objekata, tako i domaćinstava, objavljeno je na zvaničnom sajtu Vlade Srbije.

Izvor i foto: srbija.gov.rs

Napisao/la
Bez komentara

Ostavi komentar