Počela podela paketa za socijalno najugroženije kategorije

U prostorijama Crvenog krsta Dimitrovgrad počela je podela paketa hrane i higijene za socijalno najugroženije društvene kategorije na teritoriji opštine Dimitrovgrad. Porodični paketi će se deliti radnim danima u periodu od 10:00 do 14:00 časova, a prioritet će najpre imati osobe sa invaliditetom, korisnici novčane socijalne pomoći i penzioneri, rekao je za FAR Nikola Jordanov, predsednik ove humanitarne organizacije.

This image has an empty alt attribute; its file name is 269-1024x683.jpg

This image has an empty alt attribute; its file name is 270-1024x683.jpg

Prema rečima Jordanova, ovim vidom pomoći obuhvaćene su ugrožene porodice iz udaljenih seoskih sredina, porodice na granici ostvarivanja prava iz socijalne zaštite, samohrana staračka domaćinstva, porodice bez stalnih prihoda, korisnici novčane socijalne pomoći, porodice sa više dece i one koje imaju invalidno lice, kao i ugrožene porodice samohranih roditelja.

This image has an empty alt attribute; its file name is 271-1024x683.jpg

U 120 gradova i opština u Srbiji biće distribuirano 45920 paketa, a u Dimitrovgradu 500. Finansijska srestva je obezbedila Vlada Srbije, na inicijativu Crvenog krsta Srbije, a posredstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanaja.

A. Todorov

Foto: Stefan Pavić

Napisao/la

Aleksandar Todorov

Bez komentara

Ostavi komentar